Arjan de Birk

Mr. drs. Arjan de Birk is partner bij het accountantskantoor Veldhuizen de Birk dat bestaat uit een enthousiast team informele, maar zeer professionele medewerkers. Veldhuizen de Birk biedt een breed aanbod van diensten, waarbij de focus ligt op financieel advies en ondersteuning aan het bedrijfsleven.

T: +31 343 416 800

E: arjan@networkconsultants.nl

“Mijn pre op fiscaal gebied is dat ik veel verschillende soorten zaken heb gezien. Zowel als adviseur, maar ook als inspecteur. Bij de belastingdienst leer je heel anders denken en  gericht risico’s te bekijken. Als er een probleem is, kijk je naar de fiscale consequenties en hoe je daarmee om moet gaan. Ik onderscheid me onder meer van anderen doordat je weet hoe de belastingdienst denkt. Dat helpt. Het risicogericht denken betrek ik ook in de advisering. Je weet waar zich problemen kunnen voordoen en of die vooraf moeten worden afgestemd om zekerheid te verkrijgen. Mocht het nodig zijn, dan kan ik op de universiteit altijd sparren met de professor en andere docenten. En laten we eerlijk zijn, soms helpt het als iemand er met een frisse blik naar kijkt. Bij het Netwerk werkt dat ook zo. We beoefenen allemaal net een andere tak van sport en vullen elkaar zo aan. We kunnen elkaar om hulp vragen dus kun je voor een klant de dienstverlening wat uitbreiden. Mijn drijfveer … dat is de geestelijke uitdaging. Je vastbijten in een aantal problemen en puzzels en die op een fiscaal goede manier oplossen”.
Mijn kennis heb ik opgedaan tijdens mijn studies fiscale economie en fiscaal recht en als aangiftemedewerker op een accountantskantoor. Na afronding van beide studies heb ik daar nog een aantal jaren als belastingadviseur gewerkt. Gezien de beperkte doorgroeimogelijkheden heb ik de overstap naar de Belastingdienst gemaakt. Als inspecteur vennootschapsbelasting behoorde beursgenoteerde ondernemingen en een aantal grote non-profit instellingen tot mijn klantenbestand. Momenteel ben ik aan een accountantskantoor verbonden en geef ik één dag per week les in fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast dat het een goede combinatie van wetenschap en praktijk betreft, zie ik het ook als visitekaartje. Want het feit dat je lesgeeft op de universiteit, dat zegt iets over je kwaliteit”.