Jeroen Bosma

Jeroen Bosma is eigenaar van Savepartner. Savepartner richt zich op het realiseren van kostenbesparing en rendementsverbetering voor bedrijven. Dit voor zowel individuele bedrijven als collectieven. Dit doen we op uiteenlopende vlakken als mobiele en vaste telefonie, verzekeringen, afval, schoonmaak, huur, administratie, subsidies en energie en energiebesparing als specialisme. We gaan op zoek naar ‘verborgen kosten’ of kosten die op het gezicht niet beïnvloedbaar zijn en komen met verrassende besparingen.

M: +31 613056908

E: jeroen@networkconsultants.nl

“Kosten besparen en rendement verbeteren, dat zijn mijn belangrijkste doelen. Ik richt me op indirecte kosten. Aan de ene kant door de inkoop van producten en diensten te verbeteren. Aan de andere kant door op zoek te gaan naar ‘verborgen kosten’ en teveel betaalde gelden. Ik lever een organisatie dus geld op!

In iedere organisatie waar ik heb gewerkt, had ik te maken met teruglopende middelen. Dan word je inventief en moet je oplossingsgericht denken. Ik heb geleerd om er op een creatieve manier mee om te gaan en zie overal kansen.

Ik richt me specifiek op indirecte kosten, omdat dit vaak een ondergeschoven kindje is. Bedrijven streven met name naar groei en omzetverbetering en richten zich op het primaire proces. De indirecte kosten komen daardoor veelal op het tweede plan. Maar het is wel zo dat iedere bespaarde euro direct voor een hoger rendement zorgt. Terwijl iedere euro omzet slechts een bescheiden bijdrage levert aan de winst. Directe en indirecte kosten zijn in mijn optiek allebei erg belangrijk.

Als organisatieadviseur heb ik ervaring in het doorlichten van uiteenlopende organisaties. Zowel binnen de profit – als de non-profit sector. Door goed naar de kostenstructuur van een organisatie te kijken, kan er vaak heel veel worden bespaard. Ik zorg altijd voor kant en klare, toepasbare oplossingen, met behoud van kwaliteit.”