Henry van Langeveld

LanCon bv van ing. Henry van Langeveld biedt managementondersteuning en organisatieadvies voor opdrachtgevers en opdrachtnemers in zowel de bouw als de civiele bouw.
De kernactiviteiten zijn: project- en procesmanagement; interim-management; marketing- en organisatieadvies.
Een combinatie van deze vormen van dienstverlening is ook mogelijk.

M: +31 611 007 744

E: henry@networkconsultants.nl

“Mijn expertise is het inspelen op de veranderingen in de markt en de organisatie. Bij het ingenieursbureau heb ik destijds veel ervaring opgedaan bij opdrachtgevers, zoals rijksoverheid, provincie, gemeenten, maar ook ontwikkelaars en architecten. Ik richt me alleen op bouw en infra, maar ben breed georiënteerd: van technisch via commercieel naar algemeen en zowel bij uitvoerende partijen als opdrachtgevers bij grote organisaties en MKB. Ik sta met beide benen op de grond en sta graag naast de klant om hem te assisteren. Mijn voordeel is dat ik zelf bij verschillende organisaties achter het stuur heb gestaan, dus ik heb mijn kennis niet uit de boeken maar vanuit veel ervaring aan beide kanten van de tafel. Ik spreek dezelfde taal en heb een houding van kansen benutten.
Mijn vader had een installatiebedrijf dus ik rolde soepel de techniek in richting bouw en infra. Met een technische opleiding op zak ben ik aan de slag gegaan bij een ingenieursbureau, waar ik groeide van leerling-tekenaar tot constructeur. Ik heb nog bij een aantal andere ingenieursbureaus gewerkt en kwam daarna terecht bij een leverancier van prefab betononderdelen. Na een half jaar als constructeur werd ik hoofd van het ingenieursbureau. Vijf jaar later maakte ik de stap naar de commercie en werd hoofd commerciële zaken. Daarna werd ik gevraagd om directeur te worden van een adviesbureau in de infrastructuur. Dat heb ik vijf jaar gedaan: ontwerp, inspecties, beheer en onderhoud, projectmanagement, dat soort dingen. Toen vroeg KWS Infra of ik daar als aannemer wilde komen werken. Zeven jaar ben ik directeur geweest van de regio Zuid-Holland, daarna heb ik een nieuw bedrijf binnen KWS Infra opgezet om de grote infrastructurele projecten in Nederland te managen, zowel in voorbereiding als in uitvoering. Daar heb ik zelf een businessplan voor geschreven en zo is het eigenlijk begonnen. Ik ben me gaan richten op het organiseren van projecten en had discussies met de Raad van Bestuur van Volker Wessels en de directies van de werkmaatschappijen. Na een paar jaar ben ik voor mezelf begonnen als kleine zelfstandige in organisatieadvies en project- en interim management”.