Bert van Silfhout

Drs. Bert van Silfhout heeft in 1984 Center for Management Consultation Benelux (CMC) opgericht als onafhankelijk strategisch managementadviesbureau voor het MKB. Sindsdien heeft CMC zich gespecialiseerd in de volgende diensten; Strategisch advies in de sectoren automotive, bouw & industrie en retail, Procesbegeleiding van partijen inzake de verkoop, aankoop en fusie van ondernemingen en tevens bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven en is Docent Financieel Management bij BOB Kennisoverdracht.

M: +31 653 981 967

E: bert@networkconsultants.nl

“Eigenlijk ben ik bedrijvendokter. Ik overzie veel overnames en bedrijfsverkopen. Ik richt mij op het MKB in de detailhandel, op importeurs en dealers in de automotive, en in de bouw op infra, aannemers en installatie. Ik treed op als sparring partner voor de ondernemer. Bedrijven waarmee ik heb samengewerkt verwijzen andere ondernemers naar mij door want expertise is mijn kracht. Ik spreek ook de taal van de ondernemer en ben pragmatisch. Ik heb een speciale methodiek om de resultatenrekening te analyseren en de knelpunten in de bedrijfsvoering te traceren. Deze methodiek gebruik ik als basis voor mijn advies. Vaak weet een klant niet wat het probleem is, behalve dat het onder de streep wat minder gaat. Om de oorzaken van de mindere resultaten te achterhalen moet je de cijfers hergroeperen. Als de cijfers keurig op een rijtje staan kan ik zoals gezegd de knelpunten in een bedrijf eruit tevoorschijn halen en ze oplossen. Ik schrijf geen rapportje dat zo de la in kan. Samen met de ondernemer zorg ik dat de zaak tot een goed einde komt. Mijn klanten stellen mijn directheid op prijs. Het gaat er niet om even snel te scoren. Als er een probleem is, wil ik het goed oplossen. Ik ben resultaatgericht en apetrots als het je samen lukt. Daarom ben ik heel dicht betrokken bij de klant. Hij kan me vertrouwen en dat is in het MKB erg belangrijk want het bedrijf is vaak het kindje van de ondernemer.
Ik ben breed georiënteerd, door mijn achtergrond. Na een studie bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit werd ik staff accountant bij een Amerikaans accountantskantoor. Daarna lichtte ik als bedrijfsadviseur bij het Centraal Instituut Midden- en Kleinbedrijf (CIMK) allerlei bedrijven door in de detailhandel en de kleine industrie. Ik ben ook nog financieel adjunct-directeur van een voedingsmiddelenfabriek geweest en divisiecontroller industrie bij een beursgenoteerde onderneming. Maar ik wilde graag op kleine schaal werken. In 1984 ben ik begonnen als zelfstandig bedrijfsadviseur”.